Home

Nieuws 217 x bekeken

PVV wenst geen inmenging EU in kwestie ontpoldering

Brussel - De eurofractie van de PVV hekelt de bemoeienis van Brussel met het Nederlandse besluit over de Westerschelde.

Volgens parlementariër Lucas Hartog is er ‘absoluut geen instemming, laat staan toestemming vereist van de zijde van de EU’ voor het alternatief voor het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder. Hij heeft hierover vragen gesteld aan milieucommissaris Janez Potocnik. Hartog wil dat Nederland en België de kwestie bilateraal kunnen oplossen, zonder inmenging van de Europese Commissie. Die zou zich namelijk ten onrechte baseren op geluiden uit de ‘extreme natuur- en milieulobby’.

Vorige week stuurde Potocnik een zeer kritische brief aan staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) over diens voornemen de Hedwige ongemoeid te laten. Volgens de commissaris deugt de wetenschappelijke onderbouwing daarvoor niet. Bleker is van plan nog voor het einde van het jaar aanvullend onderzoek naar Brussel te sturen.

Of registreer je om te kunnen reageren.