Home

Nieuws 198 x bekeken

'Overheid moet doelen stellen voor veehouderij'

Ulft – De Rijksoverheid moet een duidelijke doelstelling, een stip aan de horizon, neerzetten met daarin de duurzaamheidseisen en voorwaarden voor de intensieve veehouderij. Dat zei Hans Alders, voorzitter van de gelijknamige commissie tijdens de jaarbijeenkomst van de brancheorganisatie voor de mengvoersector Nevedi.

Alders is regisseur van de maatschappelijke dialoog over de sector. Hij verwijt de laatste landbouwminister, Gerda Verburg, dat zij in haar nota over de intensieve veehouderij alleen heeft aangegeven dat er van die sectoren meer wordt verwacht dan alleen de wettelijke eisen. Die extra verwachtingen zijn nooit concreet ingevuld.

”Daarmee laat je de sector in onzekerheid”, aldus Alders. De op te stellen randvoorwaarden moeten door de overheid worden gehandhaafd om ook achterblijvende bedrijven en zogenoemde freeriders mee te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.