Home

Nieuws 240 x bekeken

Optimisme over marktverloop landbouwmechanisatie

Frankfurt am Main- De Duitse landbouwmechanisatieindustrie blijft optimistisch over de gang van zaken volgend jaar en stelt bovendien de prognose ten aanzien van de omzetgroei in het lopende jaar naar boven bij.

Dat maakt fabrikantenfederatie VDMA-Landtechnik duidelijk in Hannover aan de vooravond van de tot en met zaterdag plaatsvindende mechanisatiebeurs Agritechnica in Hannover. Voor dit jaar voorzien de fabrikanten volgens VDMA-directeur Bernd Scherer een omzetgroei van 28 procent. Dat is 8 procent meer dan waarvan de organisatie nog maar twee maanden geleden uitging. De prognose resulteert in een omzet uit de afzet van in Duitsland gemaakte landtechniek van concreet 7 miljard euro. ”Dat is een paukenslag die ons bevleugelt,” zo typeert Scherer de ontwikkeling.

In 2012 verwacht de landtechniekindustrie een lichte groei naar 7,4 miljard euro. Dat komt neer op een plus van krap 6 procent en hoewel dat duidelijk minder is dan in de groei 2011, staat daar tegenover dat de branche volgend jaar weer terug is op het recordniveau van 2008, aldus Scherer.

Of registreer je om te kunnen reageren.