Home

Nieuws 183 x bekeken

Ontwikkeling Oostvaarderswold even in de wachtkamer

Den Haag – Staatsbosbeheer heeft zijn medewerking aan de ontwikkeling van het Oostvaarderswold opgeschort.

Dat is de uitkomst van een overleg op ambtelijk niveau met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) maandag in Den Haag. Vorige week gaf staatssecretaris Henk Bleker tijdens een debat met de Tweede Kamer aan de deelname van Staatsbosbeheer in het natuurproject in Flevoland niet accepteren. Een meerderheid steunt hem daarin.

ELI en Staatsbosbeheer kwamen overeen dat het de hoogste tijd is voor een gesprek tussen Bleker, die nu op handelsmissie in Brazilië is, en directeur Chris Kalden van Staatsbosbeheer. Tot die tijd neemt de organisatie geen deel aan de ontwikkeling van het Oostvaarderswold.

Een datum voor die ontmoeting is er nog niet. Een woordvoerder van Bleker verwacht dat het in elk geval niet voor het vervolg van het Kamerdebat, donderdagochtend, zal zijn. Vrijdag werd door zowel het ministerie als door Staatsbosbeheer nog ontkent dat de twee partijen elkaar over deze kwesties zouden treffen. ”Er is geen afspraak en er komt geen afspraak”, aldus ELI toen.

Of registreer je om te kunnen reageren.