Home

Nieuws 310 x bekeken

Nutreco mikt op opkomende markten voor groei

Amsterdam – Diervoerproducent Nutreco wil zich de komende jaren richten op opkomende markten als Latijns-Amerika, Rusland, China en Zuidoost-Azië om de groei te versnellen.

Nutreco verwacht dat de productie en consumptie van eiwitrijke voedingsproducten in die regio’s het sterkst zullen toenemen. Dat blijkt uit de langetermijnplannen die het bedrijf woensdag publiceerde.

De producent van diervoeding en visvoer wil daarom in die regio’s verder uitbreiden. Het bedrijf wil in 2016 meer dan de helft van het bedrijfsresultaat bij de divisie Premix en speciaalvoer uit die groeimarkten halen. Nutreco mikt voor 2016 op een bedrijfsresultaat (ebita) van 400 miljoen euro. Voor 2011 gaat het bedrijf uit van een winst van minstens 230 miljoen euro.

Volgens Nutreco zal de wereldwijde consumptie van dierlijke eiwitten in 2050 stijgen naar 460 miljoen ton vlees en naar meer dan een miljard ton melk. Door de groei van de wereldbevolking neemt de vraag naar voedsel toe. Ook zorgen de stijgende inkomens in groeimarkten als Latijns-Amerika, China, Rusland en Zuidoost-Azië ervoor dat mensen steeds vaker overstappen op eiwitrijke voedingsproducten zoals vlees, melk, vis en eieren.

Voedselproductie
Nutreco denkt een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan een vergroting van de productie van voedsel en het inperken van de schadelijke gevolgen voor het milieu. Om de groei in de opkomende markten te realiseren, schroeft Nutreco zijn overname-activiteiten verder op.

”Het is de ambitie van Nutreco om wereldleider te worden in diervoeding en visvoer en innovatieve en duurzame voeroplossingen te bieden. Door innovatie en toepassing van onze kennis van voeringrediënten en voeroplossingen voor dieren en vissen willen wij waarde creëren voor al onze belanghebbenden”, aldus topman Wout Dekker.

Verder zet Nutreco begin volgend jaar een nieuw klantondersteuningscentrum (ASC) voor Europa op in Nederland. Nutreco heeft al een ASC in Canada. Voor het einde van 2016 zullen ook in Latijns-Amerika en Azië dergelijke centra worden opgezet, aldus Nutreco.

Of registreer je om te kunnen reageren.