Home

Nieuws 183 x bekeken

Noble wil met agrarische beursgang half miljard ophalen

Hongkong – Handelshuis Noble wil zijn agrarische activiteiten apart naar de beurs van Singapore brengen. De beursgang zou het bedrijf ten minste 700 miljoen dollar (510 miljoen euro) moeten opleveren.

Noble is een snel groeiend handelshuis in Hongkong dat de strijd zegt aan te willen binden met onder meer ADM, Bunge en Cargill.

In tonnage verhandelde Noble dit jaar tot en met september 17 miljoen ton aan landbouwproducten. Het betreft met name granen maar ook soja en rijst. Vorig jaar verhandelde het bedrijf nog 11,6 miljoen ton. Belangrijkste afnemer is China. Het bedrijf breidt echter snel uit door investeringen in Brazilië.

Noble is eigendom van staatsinvesteringsmaatschappijen uit China en Zuid-Korea. Noble is voor 50 procent eigenaar van de Botlek Tank Terminal waar grote hoeveelheden ethanol op basis van suiker wordt opgeslagen en overgeslagen.

Een belangrijke Aziatische concurrent voor Noble is de Wilmar-groep uit Singapore, dat onder meer 570.000 hectare landbouwgrond in eigendom heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.