Home

Nieuws 463 x bekeken

Nederlander let minder op herkomst groenten

Zoetermeer - Nederlanders letten minder op de herkomst van groenten die ze in hun boodschappenmandje leggen, dan Duitsers en Britten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Productschap Tuinbouw.

Het grootste gedeelte van de consumenten in de drie landen vindt vermelding van het land van herkomst belangrijk en let er ook op in de winkel, maar het is meestal niet bepalend voor de aankoop. Dan gaat het meer om kwaliteit, smaak en prijs.

Er zijn daarbij wel grote verschillen tussen de landen. Van de Nederlanders let 46 procent niet op het herkomstland, bij de Duitsers kijkt 18 procent daar niet naar en bij de Britten 33 procent. Voor 17 procent van de Nederlandse kopers van verse groente is het herkomstland bepalend. Dat is veel minder dan in Duitsland (38 procent) en het Verenigd Koninkrijk (26 procent).

Uit het onderzoek blijkt ook dat het kopen van verse groente en fruit via internet in het Verenigd Koninkrijk meer is ingeburgerd dan in Nederland en Duitsland. Van de Britten koopt 14 procent wel eens groente en fruit online, tegenover 2 procent van de Duitse consumenten en 1 procent van de Nederlanders.

Of registreer je om te kunnen reageren.