Home

Nieuws 225 x bekeken

Nederland meldt vondst salmonella in taugé

Den Haag - Nederlandse autoriteiten hebben een melding gedaan van salmonella in taugé uit Nederland.

De taugé is verkocht in Nederland en Duitsland. De melding bij het Europese alarmsysteem Rasff dateert van 17 november. In twee monsters van 18 oktober is de salmonella aangetroffen. Het betroffen bedrijf heeft de vondst zelf gedaan en gemeld, blijkt uit de melding door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Dat is een standaard procedure in de kwaliteitsstandaard HACCP van de bedrijven.

Omdat de houdbaarheidsdatum van de taugé al verstreken is, lijkt de partij al geconsumeerd. Er is daarom geen verdere actie ondernomen op de markt. Volgens de VWA is uit onderzoek gebleken dat de salmonella niet in de bonen zat bij het kiemproces. Onderzoek van de VWA richt zich op de wijze hoe bedrijven hun eigen verantwoordelijkheid nemen zoals HACCP en de implementatie van regels voor microbiologie. Daarnaast controleert de VWA of de juiste corrigerende maatregelen zijn genomen, bijvoorbeeld aanscherping van de ingangscontrole.

Of registreer je om te kunnen reageren.