Home

Nieuws 171 x bekeken

Mogelijk opnieuw MKZ in Zuid-Korea

Seoul – Op een rundveebedrijf in het Zuid-Koreaanse Pohang is mogelijk opnieuw mond- en klauwzeer uitgebroken. Dat meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van landbouw.

De veehouder heeft maandag gemeld dat een van zijn dieren verschijnselen van MKZ vertoonde. Het ministerie onderzoekt de dieren of het virus inderdaad aanwezig is. Vorig jaar kampte Zuid-Korea met een zeer grootschalige uitbraak van MKZ. Daarbij werden 3,5 miljoen runderen en varkens geruimd. Zuid-Korea heeft door de uitbraak een vaccinatieplicht ingesteld om de ziekte onder controle te krijgen.

Ook uit Palestina, uit de omgeving van Nablus op de Westelijke oever van de Jordaan, komen berichten over verdenkingen van MKZ. Schapen in het dorpje Bayta zouden mogelijk zijn gestorven aan de ziekte. De gevallen zijn nog niet bevestigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.