Home

Nieuws 176 x bekeken

Milieudefensie hekelt toekomstvisie Bleker

Den Haag - De visie van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) op de veehouderij betekent de doodsteek voor gewone boeren.

Dat zegt Milieudefensie in een reactie op de toekomstvisie van de bewindsman. Volgens de milieuorganisatie legt het kabinet de komst van nieuw megastallen geen strobreed in de weg en toont daarmee een "verbluffende passiviteit". Bleker kondigde woensdag aan dat hij provincies en gemeenten ook in 2012 vraagt voorlopig niet mee te werken aan nieuwe aanvragen voor megastallen, maar ziet vooralsnog geen reden in te grijpen.

Volgens Milieudefensie bagatelliseert Bleker de problematiek van milieu, dierenwelzijn en volksgezondheid die samenhangen met schaalgrootte. "Bleker doet niets en laat het over aan de markt", stelt Klaas Breunissen van de milieuorganisatie. "Op deze manier groeien de mega-ondernemers en leggen de gewone boeren het loodje."

Of registreer je om te kunnen reageren.