Home

Nieuws 228 x bekeken

Mensen ziek door varkensgriepvirus H3N2

Atlanta - Het varkensgriepvirus H3N2 heeft opnieuw twee mensen in Amerika besmet.

De twee personen in de staten Maine and Indiana brengen het totaal aantal humane besmettingen in Amerika met dit virus op zeven. De meeste mensen waren in contact geweest met levende varkens. Ook de twee laatste patiënten waren met varkens in aanraking gekomen.

Het griepvirus H3N2 heeft een deel van het H1N1 griepvirus in zich, de variant die de Mexicaanse griepuitbraak in 2009 veroorzaakte. Volgens virologen is dit type virus ontstaan toen varkens tegelijk met het varkensgriepvirus H3N2 en het humane H1N1 virus besmet waren.

Amerika is extra alert op griepvirussen na de dreiging van H5N1 vogelgriepuitbraken en de Mexicaanse griepuitbraak twee jaar geleden. Na een stijging van het aantal humane gevallen met het varkensgriepvirus H3N2 is er begonnen met de ontwikkeling van een H3N2 vaccin. Dit vaccin is nog niet klaar om ingezet te worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.