Home

Nieuws 340 x bekeken

Meer samenwerking infectieziektebestrijding

Rotterdam - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en de Zeehavenpolitie in Rotterdam hebben zich aangesloten bij de Port Health Authority Rotterdam.

Dit samenwerkingsverband bestrijdt infectieziekten die via de wereldhaven het land kunnen binnenkomen. De twee nieuwe partijen hebben vrijdag, tijdens het symposium Alle hens aan dek! van de GGD Rotterdam-Rijnmond, het convenant ondertekend dat de andere partijen al eerder tekenden.

Omdat de Rotterdamse haven een van de grootste havens ter wereld is, is het daarmee ook een belangrijke toegangspoort tot Europa. Jaarlijks passeren meer dan 34.000 zeeschepen en 100.000 binnenvaartschepen met mensen en goederen uit alle delen van de wereld de haven.

Dat vergroot de kans op infectieziekten, redeneert de GGD. Daarom is naar aanleiding van de SARS-uitbraak en vogelgriep het samenwerkingsverband PHAR opgericht om infectieziekten te bestrijden. Jaarlijks worden tussen 10 en 15 gevallen gemeld. Dat is volgens de GGD aanzienlijk minder gevallen dan in het verleden.

De PHAR wordt gevormd door onder meer het Havenbedrijf Rotterdam, Havenziekenhuis en Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en Radio Medische Dienst.

Of registreer je om te kunnen reageren.