Home

Nieuws 365 x bekeken

Meer Duits rundvlees naar wereldmarkt

Berlijn - Duitsland zet meer rundvlees af op de wereldmarkt ten koste van de export binnen de EU.

Dat constateert landbouwmarktmarktbureau AMI op basis van een analyse van cijfers van het Statistische Bundesamt over de eerste acht maanden van dit jaar. De export naar de Europese binnenmarkt leverde 15 procent in, de export naar derde landen groeide met 20 procent. Per saldo is in die periode de totale Duitse rundvleesexport echter ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met 4,6 procent gedaald. Daar staat tegenover dat de waarde van de export met 11 procent steeg naar 1,15 miljard euro. Per ton buiten de Duitse markt afgezet rundvlees nam de waarde toe met 16 procent, dat wil zeggen van 3.379 euro naar 3.926 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.