Home

Nieuws 172 x bekeken

Meer Braziliaans pluimveevlees naar China

Brasilia – Door het versoepelen van de handelsovereenkomst tussen Brazilie en China is de export van Braziliaans pluimveevlees naar China flink omhoog gegaan.

Brazilië is de grootste pluimveevleesexporteur ter wereld. Rond de 5 procent van het totaal aan Braziliaans geëxporteerde pluimveevlees gaat naar China. Naar schatting zal komend jaar tussen de 180.000 en 200.000 ton naar China gaan, een verdubbeling in vergelijking met de 120.000 ton in 2010.

Voor 2004 was handel in pluimveevlees tussen de twee landen moeizaam. Na een hygiëne-akkoord in 2004 voor pluimveevlees kwam de export van Braziliaans pluimveevlees naar China op gang. De laatste jaren heeft China ook steeds meer pluimveeverwerkende bedrijven aangewezen die pluimveevlees naar China mogen uitvoeren. Op dit moment gaat het om de helft van de pluimveevleesverwerkende bedrijven die mogen exporteren naar China. Naar verwachting zal dit komend jaar stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.