Home

Nieuws 544 x bekeken

Marklily showt opnieuw prachtige nieuwe lelies

Lisse – Veredelaar Marklily heeft de smaak te pakken als het gaat om het showen van nieuwe lelies in de keuringszaal bij de CNB in Lisse.

Jan Paauw doet dit met genoegen en wijst naar onder andere de prachtige kwaliteit van de witte lelie ‘Frontera’. Een mooie grote bloem, goed gewas dat lang fris groen blijft en een aantal knoppen waardoor lang bloeiplezier in het verschiet ligt. Onbesproken goed is de purperen L. ‘ Robina’. “Daar staat rond de honderd hectare van en de bollen zijn niet aan te slepen,” aldus Paauw. Enorme knoppen heeft de witte Lilium ‘White Renova’, diep oranje is L. ‘Honesty’ en diep rood is L.’Musassi’ waarvoor ongetwijfeld plek is in het rode leliesegment.

Marklily heeft nog veel meer pijlen op de (lelie)boog en de kans is groot dat de veredelaar daarvan in de komende weken nog het nodige in de keuringszaal toont.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.