Home

Nieuws 251 x bekeken

Lelieshow Lisse groot succes

Lisse – De grote lelieshow die in het kader van de speciale leliekeuring van de KAVB deze week wordt gehouden bij de CNB in Lisse, is een groot succes. De KAVB keuringscommissie had handen vol werk aan het beoordelen van de vele tientallen ingezonden cultivars, die merendeels van goede tot zeer goede kwaliteit zijn.

In de groep Oriental en OT typen werd de witte Lilium Oriental ’Signum’ (foto) van de Koninklijke Van Zanten met 9,48 punten winnaar. Deze cultivar met grote witte bloemen en een mooie opbouw kreeg al eerder hoge onderscheidingen.

Mak Breeding zit met de roze ’Tabledance’ met 9,43 eveneens in de topklasse. Bij de potlelies toont The Originals een collectie potlelies. ’Starlight Express’ kreeg van de jury de hoogste beoordeling met maar liefst 9,20 punten. Bij de Aziaten en LA typen scoorde ’Montebello’ van World Breeding het hoogste met 9,17 punten. Deze oranje lelie met een vrij lange bloeiwijze trok ieders aandacht en werd in prima rijpheid gebracht.

KAVB-taxonoom Johan van Scheepen merkt over de lelie op dat dit product belangrijk is voor de bollenteelt en belangrijk voor de bloemisterij als snijbloem. ”De potlelies voegen daar een extra dimensie aan toe, want ook in die verschijningsvorm is de lelie een buitengewoon aantrekkelijk siergewas. Kortom het is lelies wat de klok slaat in Lisse!”

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.