Home

Nieuws 126 x bekeken 2 reacties

Landbouwgrond verliest wereldwijd aan kwaliteit

Durban – Landbouwgrond verliest wereldwijd aan kwaliteit. Erosie, waterverspilling en klimaatverandering beperken de productiecapaciteit van de landbouwgronden, staat in een rapport van de wereldvoedselorganisatie FAO.

Volgens een maandag gepubliceerd rapport is een kwart van de landbouwgrond wereldwijd sterk in kwaliteit achteruit gegaan. Ongeveer 44 procent is minder sterk gedegradeerd. Op 10 procent van de gronden is er juist sprake van een verbetering van de vruchtbaarheid.

Het FAO rapport is openbaar gemaakt op de eerste dag van de klimaattop in Durban (Zuid-Afrika).
Volgens de FAO kunnen irrigatieverbetering en toepassing van betere landbouwtechnieken de productie van landbouwgrond weer doen toenemen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Met de teelt voor biobrandstoffen eerste en tweede generatie zal dit probleem nog veel erger worden.

  • no-profile-image

    Komt omdat er geen donder verdient word.
    De politiek zal alles op alles zetten om het voedsel goedkoop te houden ten koste van de boer en zijn grond tot het te laat is,en dat moment komt steeds dichterbij (ik verheug me er op).

Of registreer je om te kunnen reageren.