Home

Nieuws 398 x bekeken

Kom in de Kas verder zonder LTO Groeiservice

Bleiswijk - LTO Groeiservice is niet langer de uitvoerende organisatie voor het jaarlijks evenement Kom in de Kas.

Sandra van Tol, die de laatste jaren het secretariaat voerde voor de open dagen van de glastuinbouw, zet haar werkzaamheden voor het bestuur van Kom in de Kas voort namens haar eigen communicatiebureau. De link met LTO Groeiservice gaat terug tot het prille begin van Kom in de kas in 1977, toen de koepel van studieclubs nog NTS heette. Het evenement groeide uit van één enkele open dag in 1972 in Sion (tussen Delft en Rijswijk) tot een weekend van open dagen in meer dan twintig regio’s, met elk jaar rond de 200.000 bezoekers.

“Groeiservice wilde een andere projectmanager aanstellen voor Kom in de Kas, maar wij wilden geen afscheid nemen van Sandra van Tol”, schetst voorzitter Aad van der Wilt. “Zij kent alle ins en outs van het werk en is ook vanaf het begin betrokken geweest bij de vernieuwing van Kom in de Kas.” Het alternatief was dat Van Tol de klus als zelfstandig communicatie-adviseur op zich zou nemen. Die vernieuwing kan mogelijk al in 2012 tot gevolg hebben dat er vaker door het jaar groepen een bezoek kunnen afleggen aan glastuinbouwbedrijven her en der in het land. “Al in het afgelopen voorjaar is er een inventarisatie geweest van bedrijven die wellicht vaker in het jaar bezoekers willen ontvangen. Daar kan binnenkort een lijstje uitkomen met bedrijven, gespecificeerd naar het aantal mensen dat ze kwijt kunnen, het aantal keer per jaar dat ze open willen zijn, wel of geen kinderen, welke talen ze spreken en of ze zelf rondleiden of dat er een rondleider nodig is.”

Voor de deelnemende tuinders aan het jaarlijkse weekend - in 2012 op 31 maart en 1 april - heeft de verandering in de organisatie geen gevolgen. “De samenwerkingen die er al waren tussen de regiocomités van Kom in de Kas en regionale gewascommissies van LTO Groeiservice zullen gewoon blijven bestaan”, aldus woordvoerster Jakoline Vreugdenhil van LTO Groeiservice.

Of registreer je om te kunnen reageren.