Home

Nieuws 191 x bekeken

KWS Saat voorziet gunstige resultaatontwikkeling in 2011/12

Einbeck – Zaadgoedconcern KWS Saat blijft na een prima eerste kwartaal in het lopende boekjaar 2011/12 optimistisch en verwacht een tweecijferige groei van het resultaat. Dat deelt het Duitse concern vandaag mee in zijn nieuwe interimrapport over de gang van zaken in de maanden juli tot en met september.

In die periode werd de omzet ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het voorafgaande jaar met 30 procent opgekrikt met 30 procent naar ruim 93 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat belandde weliswaar voor 22,6 miljoen in de rode cijfers, maar dat is normaal voor het eerste kwartaal. Afgezien daarvan was het verlies vorig jaar 6 procent groter.

Het eerste kwartaal draagt bij KWS altijd maar voor rond de 10 procent aan de jaaromzet bij. ”De belangrijkste omzetdragers mais en suikerbieten worden in het voorjaar gezaaid. Doorslaggevend voor het jaar als geheel is daarom de ontwikkeling in het derde kwartaal van het boekjaar, dat wil zeggen januari tot en met maart”, licht het concern toe.

In 2011/12 voorziet KWS in het segment suikerbieten en aardappelen een omzet van 300 miljoen euro en bij de mais 500 miljoen.” Alles bij elkaar mikken we op een concernomzet van rond de 910 miljoen euro en een ebit-marge (resultaat voor belasting en rentekosten) van ruim 11 procent”, zegt financieel directeur Hagen Duenbostel. In 2010/11 draaide KWS een omzet van 855 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.