Home

Nieuws 334 x bekeken

Japanse tuinarchitect krijgt les bollen planten in Keukenhof

Lisse – De hoveniers die op het terrein van de bloemententoonstelling Keukenhof nog altijd druk in de weer zijn met het planten van de zeven miljoen bloembollen hebben hulp gekregen van een Japanse gast.

Deze week is namelijk tuinarchitect Tetsuji Watabe uit Tonami op het park aanwezig om meer te leren over nieuwe plantmethoden zoals die op Keukenhof worden toegepast. Zoals de etagebeplanting, ofwel het planten in lagen boven elkaar van bloembollen die op verschillende tijdstippen bloeien.

Maandag nam de Japanner alvast een voorschot op het zelf planten door een aantal bollen te planten. De komst van Watabe naar Lisse moet worden gezien in het licht van de 19-jarige vriendschapsband die er bestaat tussen Lisse en de Japanse stad. Enkele jaren geleden vroeg burgemeester Mr. Ueda al of het mogelijk was op enigerlei wijze een samenwerking aan te gaan tussen Keukenhof en de Tulip Fair in Tonami. De daarop volgend besprekingen hebben ertoe geleid dat er in Lisse enkele ontwerpen werden gemaakt voor de Japanse showtuin en deze vorig jaar zijn gerealiseerd.

De wijze van planten in Tonami verschilt evenwel van die in Keukenhof, waarop in samenwerking met de Stichting Holland Tonami het initiatief werd genomen om de Japanse tuinarchitect zich in Keukenhofvan die plantmethodes op de hoogte te laten stellen en ook zelf daadwerkelijk aan het planten in Keukenhof deel te nemen. Watabe nam met graagte de plantschep ter hand en zal in de komende dagen nog vaker met dit gereedschap in Keukenhof aan de gang gaan.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.