Home

Nieuws 418 x bekeken

Indiase markt open voor Nederlandse bloembollen

Den Haag/New Delhi - Nederland mag bollen gaan exporteren naar India.

Hierover hebben staatssecretaris Henk Bleker van landbouw en Charan Das Mahant, staatssecretaris van Landbouw en Voedselverwerkende Industrie van India een akkoord bereikt. Experts van beide landen werken de komende maanden de technische details uit. Om fytosanitaire redenen werden tot nu toe geen bollen naar India geëxporteerd. India stelt strenge importeisen voor de behandeling van bloembollen tegen ziekten en schimmels.

De Indiërs gaan het Nederlandse certificeringssysteem om bloembollen ziektevrij te houden overnemen, waardoor vrije handel van bloembollen mogelijk wordt. Nederlandse certificaten bij de bloembollen moeten zorgen voor onbelemmerde toegang tot de Indiase markt.

Het Nederlandse ministerie van landbouw verwacht dat Nederland voor tientallen miljoenen euro’s aan bloembollen naar India kan exporteren. De eerste bloembollen die geleverd worden krijgen een ereplaats: ze worden gepoot in de presidentiële tuin ter gelegenheid van Republic Day.

Of registreer je om te kunnen reageren.