Home

Nieuws 347 x bekeken 1 reactie

In 2012 verordening voor transgene gewassen

Den Haag – De verordening voor de teelt van genetisch veranderde gewassen wordt volgend jaar van kracht. Dat heeft het Productschap Akkerbouw besloten.

De verordening is al in 2008 door de Sociaal Economische Raad goedgekeurd. Maar de inwerkingtreding is uitgesteld tot er op commerciële basis genetisch gemodificeerde gewassen in Nederland geteeld zouden worden.

Kweekbedrijf BASF zoekt telers in Nederland die volgend jaar pootgoed van de genetisch veranderde aardappel Amflora willen telen. Dat wordt het eerste commercieel geteelde transgene gewas in Nederland.

De verordening regelt welke afstand moet bestaan tussen gangbare en transgene gewassen. Er wordt nog gewerkt aan afspraken over schadevergoeding als gangbare gewassen verontreinigd raken met transgene gewassen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Waarom deze haast nu er steeds meer negatieve gevolgen van de GMO 's boven tafel komen. Moeten we na het financiële Paard van Troye in Europa nu ook het Genetisch gemanipuleerde Paard van Troye binnen halen?

Of registreer je om te kunnen reageren.