Home

Nieuws 146 x bekeken

'Iedereen verantwoordelijk voor oplossen voedselvraagstuk'

Den Haag – De hele wereld heeft de verantwoordlijkheid om zich in te zetten voor het voedselprobleem. Dat vinden de Amerikaanse voedselspecialisten Ertharin Cousin en Jonathan Shrier.

Cousin is de Amerikaanse vertegenwoordiger bij het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties, Schrier is de Amerika’s specialist voedselzekerheid. ”We moeten alle mogelijkheden om de voedselproductie te verhogen aangrijpen”, vindt Shrier.

De Amerikaanse vertegenwoordigers vinden dat niet alleen de lokale productie van voedsel in de risico-gebieden in Afrika en Azië gestimuleerd moet worden. Ook de voedselproductie in ontwikkelingslanden moeten omhoog als er in 2050 70 procent meer voedsel geproduceerd moet worden dan nu.

Shrier en Cousin schuwen de inzet van genetische modificatie hierbij niet. ”Op deze manier kunnen gewassen sneller ontwikkeld worden, zodat ze bijvoorbeeld in droge of zoute omstandigheden kunnen groeien. Dit gaat vier keer zo snel als bij traditionele gewasveredeling”, aldus Shrier.

Of registreer je om te kunnen reageren.