Home

Nieuws 389 x bekeken

IJzersterke Astilbes bewijzen hun houdbaarheid

Lisse – Hoewel de bloei in de tuin al achter de rug is, kan ook in deze tijd van het jaar nog Astilbe worden gebracht voor de CNB-bloemenkeuring, maar dan als kamerplant.

Inzender H.G.J. Verduin bewijst de Astilbe als kamerplant ook aantrekkelijk is en dat de houdbaarheid van de plant in bloei gemakkelijk enkele weken kan bestrijken. Zoals van Astilbe ’Rhythmand Beat’ (foto). Maar ook cultivars als de lichtroze A. ‘HonkeyTonk’, de witte A. ‘Rock andRoll’ en onder andere ook de echt rode A. ’Live andKicking’ mogen er zijn.

Door Markglory werd de eerste (spruit)hyacint van dit seizoen naar de bloemenkeuring gebracht. Het betreft de rode Hyacinthus ‘Red Glory’. De inzender zal in de komende weken steeds een nieuw exemplaar toevoegen en op die manier de bloei-ontwikkeling illustreren.

L.Van Delft kwam naar de keuringszaal met een enorme knol van Polymniasonchifolia. Een product dat verwant is aan zonnebloem-achtigen. De knol is eetbaar, hetgeen door Van Delft ter plekke werd gedemonstreerd, want hij deelde stukjes van de knol uit die door de bezoekers van de keuring ook werden gegeten.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.