Home

Nieuws 178 x bekeken

Hoge kosten drukken winst Cranswick

Hull – Het Britse varkensvleesbedrijf Cranswick heeft de winst over de eerste helft van het lopende boekjaar met een kleine kwart zien dalen naar bijna 21,5 miljoen euro.

Cranswick schrijft dat volledig toe aan de ‘belangrijke stijging van de input kosten’ waardoor de marges onder druk staan. Cranswick blijft echter wel voorzichtig optimistisch voor de rest van het boekjaar.

Cranswick, één van de grootste concurrenten van Vion in Groot-Brittannië, kon de verkopen wel met 3 procent opvoeren naar 455 miljoen euro. In het afgelopen kwartaal trok die groei aan tot 7 procent. Het bedrijf signaleert ‘dat varkensvlees aandeel verovert op de Britse proteine-winkelmarkt’. Daarnaast kon Cranswick meer verkopen naar het verre Oosten en de eerste stappen zetten op de Amerikaanse markt nadat de vleesfabriek in Hull door de veterinaire autoriteiten uit dat land is gecertificeerd.

Cranswick blijft ook, ondanks de moeilijke marktomstandigheden, voortdurend investeren in zowel slachterijen als vleesverwerkende fabrieken.

Of registreer je om te kunnen reageren.