Home

Nieuws 743 x bekeken

Herfstbloeiende narcissen erg aantrekkelijk

Lisse – Th. J. De Groot showt ook deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse de bijzondere bloeiwijze (vijf bloemen op een steel) van Narcissus papyraceus (foto).

Afkomstig uit de familie van de Paperwhite narcissen en heerlijk geurend. Deze narcis is wat minder geschikt voor de tuin omdat hij niet meer dan vijf graden vorst kan verdragen. Maar voor gebruik in de huiskamer is het product ideaal.

Er zijn echter ook herfstbloeiende narcissen met een leuke uitstraling die het op dit moment in de tuin erg goed doen. Met dan wel de aantekening dat veel van deze narcissoorten qua bloemvorm niet lijken op de bekende lentebloeiers, maar klokvormige bloemen hebben. Het soort wordt dan ook wel hoepelrok narcis genoemd. Cees Breed toont deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse enkele soorten in volle bloei, waaronder de witte Narcissus cantabricus ‘Peppermint’ . Breed toont eveneens een narcis uit de ‘Nylon groep’ met dezelfde bloemopbouw, maar iets kleiner.Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.