Home

Nieuws 183 x bekeken

Heffing Productschap Diervoeder daalt in 2012

Den Haag – Het bestuur van het Productschap Diervoer heeft de begroting van 2012 vastgesteld. De heffing voor het productschap wordt volgend jaar verlaagd naar 17,9 cent per ton voer.

In 2011 bedroeg de heffing nog 21,8 cent per ton Door de verlaging teert het productschap iets meer in op zijn reserves, maar dat is de bedoeling. Voor fondsen waarvan de kosten stijgen, zoals het Fonds Veevoedkundig Onderzoek, is de bijdrage voor komend jaar verhoogd.

Bestuursleden reageren positief op de verlaging van de heffing, maar ze wijzen de voorzitter erop dat er geen jojo-effect moeten komen van de heffing, waardoor de heffing volgend jaar weer gaat stijgen omdat er te weinig budget is. De totale baten voor het Productschap Diervoeder 2012 zijn begroot op 6,5 miljoen euro.

Het bestuur van het productschap heeft de begroting van 2012 aangenomen, ondanks de brede discussie over de toekomst van de schappen. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp heeft vorige maand aangegeven dat de product- en bedrijfsschappen fors moeten inkrimpen.

Het Productschap Diervoeder heeft vorig jaar al een belangrijke stap gemaakt in het efficiënter werken en het afstoten van taken die niet direct door een productschap hoeven worden uitgevoerd. Omdat de nieuwe plannen nog erg onduidelijk zijn, heeft het bestuur besloten de begroting voor 2012 nog gewoon aan te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.