Home

Nieuws 147 x bekeken

Grote joodse conferentie over slachtverbod

Warschau – Het mogelijke Nederlandse verbod op ritueel slachten is een van de belangrijkste onderwerpen tijdens een grote bijeenkomst van Europese rabbijnen die maandag is begonnen. De joodse geestelijken zijn samengekomen in de Poolse hoofdstad Warschau.

”De brandende kwestie die uniek is voor deze conferentie is de shechita, de koosjere joodse methode van ritueel slachten”, aldus de Poolse rabbijn Michael Schudrich. Hij noemt het Nederlandse voorstel ”een groot misverstand”. Volgens Schudrich is de bijna 4000 jaar oude traditie van het koosjer slachten ”een van de meest humane methoden voor het slachten van een dier – het sterft binnen seconden.”

De Poolse rabbijn observeerde verder dat ”het erop lijkt dat de problemen in Nederland niet zozeer te maken hebben met de daadwerkelijke humanitaire aspecten van shechita, maar meer met de interne sociale problemen met minderheden”. Schudrich voegde daaraan toe dat ”hoewel niemand beweert dat Nederland nazistisch is, dit zeker erg slechte herinneringen bij ons naar boven brengt”.

Of registreer je om te kunnen reageren.