Home

Nieuws 174 x bekeken

Geld voor nieuw oogstsysteem tomaat

De Lier – Rabobank Westland gaat de ontwikkeling van een nieuw oogstsysteem voor tomaat ondersteunen, dat ook bij andere vruchtgroente ingezet kan worden.

Telers en technische bedrijven krijgen financiële ondersteuning uit het DIT-fonds (Duurzame Innovaties Tuinbouw) van de bank. Drie tomatentelers en vier technische bedrijven werken aan dit systeem dat komend seizoen in de praktijk getest wordt.

Het is geen oogstrobot, maar zorgt ondermeer voor automatische aan- en afvoer van lege en volle kisten. Het systeem moet arbeid besparen bij de oogst en kan kisten van vijf rijen tegelijk afvoeren.

Mede-initiatiefnemer is technisch toeleverancier Metazet. Het fonds is voor leden van Rabobank Westland, waarvoor 10 miljoen is gereserveerd. Daarvan is inmiddels ruim 2,2 miljoen euro vergeven aan 12 verschillende projecten. Hoe groot de bijdrage is aan dit project is niet duidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.