Home

Nieuws 342 x bekeken

Franse verzekeraar Groupama in nood

Parijs – De Franse onderlinge verzekeringsmaatschappij Groupama, naar eigen zeggen de grootste verzekeraar voor boeren in Frankrijk, maakt moeilijke tijden door.

De onderneming, die ook in andere landen actief is en is voortgekomen uit een onderlinge landbouwverzekeraar, heeft een financiële herstructurering aangekondigd. Desalniettemin heeft de Franse financiële waakhond Groupama onder verscherpt toezicht geplaatst.

Groupama is sterk getroffen door de crisis in de eurolanden. Zo heeft de verzekeraar voor 3,4 miljard euro aan staatsobligaties uit Europese probleemlanden in portefeuille waarop Brussel 50 procent wil afschrijven. Mede door de problemen hebben zich in de topdirectie van het bedrijf in korte tijd talrijke wisselingen voorgedaan. Het bedrijf zegt er inmiddels in geslaagd te zijn voor een half miljard aan nieuwe investeringen binnen te halen.

Om de onderneming verder te consolideren, zal Groupama naar alle waarschijnlijkheid een aantal activiteiten af moeten stoten, als daar tenminste in de huidige situatie kopers voor te vinden zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.