Home

Nieuws 167 x bekeken

Franse loonwerkers zoeken personeel

Parijs – Franse loonwerkbedrijven in de land- en bosbouw hebben jaarlijks 7.000 mensen nodig om mensen die vertrekken of met pensioen gaan te vervangen.

Omdat het moeilijk is aan geschoolde medewerkers te komen, gaat de organisatie van loonwerkbedrijf Fnedt een campagne opzetten om de sector aantrekkelijker te maken.

De Franse loonwerksector telt zo’n 25.000 bedrijven die samen werk bieden aan 73.300 werknemers. In de afgelopen acht jaar is het aantal zelfstandige bedrijven in de sector met acht procent toegenomen terwijl het aantal werknemers zelfs met 20 procent groeide. ’’Nieuwe medewerkers worden aangetrokken door het high-tech materieel met interessante, moderne technologie en het zelfstandige werk,” denkt Fnedt. Het probleem is echter dat veel jongeren werken in de land- of bosbouw niet als een ’baan voor het leven’ zien en na verloop van tijd toch weer vertrekken. Een aantal vestigt zich daarbij als zelfstandige in de sector zelf of soms als boer, denkt de organisatie. Om meer jongeren aan te trekken en eenmaal aan het werk zijnde medewerkers vast te houden gaat de federatie nu campagne voeren om het imago te versterken.

Of registreer je om te kunnen reageren.