Home

Nieuws 230 x bekeken

Floriade: SRE is laatste partij die afhaakt

Venlo – De organisatie van de Floriade verwacht niet dat er nog meer partners zullen afhaken, na afzegging van de samenwerkende Brabantse gemeenten (SRE).

Volgens woordvoerder Robert Bouten van de organisatie is het percentage van partijen dat deelname nog in overweging heeft heel klein. Desondanks betreurt de Floriade het feit dat de SRE de deelname, in de vorm van de bouw van een paviljoen, heeft geannuleerd.

”Het was een logische verbinding tussen de brainportregio en de greenport Venlo, het is erg jammer dat die verbinding er niet meer is”, aldus Bouten. Bovendien komt de afzegging in een ’erg laat stadium’. ”Als je wilt deelnemen, moet je nu wel starten met bouwen.”

Het aantal deelnemers is volgens Bouten groter dan verwacht. Er zijn 40 landeninzendingen, waar de organisatie op 30 had gehoopt. Ook de belangstelling vanuit de diverse tuinbouwsectoren is groter dan verwacht.

Voor de SRE is inmiddels een vervanger gevonden. Het terrein is volgeboekt, aldus Bouten. De Floriade hanteert naar eigen zeggen zelfs een wachtlijst met partijen die geïnteresseerd zijn in deelname.

In februari moet de definitieve invulling van het evenemententerrein bekend zijn. De Floriade gaat in april open voor publiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.