Home

Nieuws 268 x bekeken

Farmfocus start veevoerinitiatief

Dalfsen – Farmfocus, het bedrijf van Johnny Hogenkamp, begint met een varkensvoerservice voor zijn klanten.

Hogenkamp begint met de vermelding van referentieprijzen van voergrondstoffen op de website. Verder wil Hogenkamp aangesloten varkenshouders de mogelijkheid bieden om zelf samen met een nutritionist de gewenste voersamenstelling te maken en te bestellen bij de eigen mengvoerleverancier.

Volgens Hogenkamp hebben enkele voerleveranciers hun medewerking al toegezegd door regelmatig inzage te geven in de op voorraad zijnde grondstoffen. Het komt er op neer dat mengvoerfabrikanten meer voer op bestelling gaan produceren volgens specificaties die ze ontvangen van de varkenshouder en/of zijn nutritionist.

Hogenkamp laat enkele studenten marktonderzoek doen onder mengvoerfabrikanten om de belangstelling voor deze manier van werken te peilen. Hij wil van de fabrikanten weten in hoeverre ze bereid zijn om meer op bestelling en recept te produceren. Ook wil hij weten of de fabrikanten maandelijks inzage willen geven in hun voorraadposities, zodat varkenshouders daar op in kunnen spelen.

De werkwijze waarbij varkenshouders zelf voer samenstellen en dit bestellen bij hun voerfabrikant wordt al enige tijd toegepast bij Unifar. Oud Hendrix-directeur Pieter Snoeijen heeft met het internetinitiatief mijnvoer.nl een enigszins vergelijkbare opzet. Snoeijen gaat echter uit van de goedkoopste aanbieder. Hogenkamp hecht waarde aan vaste relaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.