Home

Nieuws 187 x bekeken

Extra nVWA-controles tijdens offerfeest

Den Haag – De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) gaat rond het islamtisch offerfeest op 6, 7 en 8 november extra controleren bij ritueel slachten.

Er wordt gelet op de regels die gelden voor het onverdoofd slachten, de hygiëne tijdens en na de slacht en het vervoer van dieren bestemd voor de slacht. Hierover zijn afspraken gemaakt met de betrokken slachthuizen.

Alleen in de daarvoor aangewezen slachthuizen mogen dieren worden gedood zonder verdoving. Het ritueel slachten op bijvoorbeeld een boerderij of in een woning is verboden. Dit kan leiden tot een boete van maximaal 67.000 euro, een taakstraf of een gevangenisstraf van maximaal zes jaar.

Tijdens het offerfeest worden er volgens de nVWA ongeveer 75.000 schapen en geiten en 4.000 runderen ritueel geslacht in 95 slachthuizen. In totaal zijn er in Nederland 215 slachterijen. Het slachten gebeurt onder toezicht van een dierenarts van de nVWA.

Of registreer je om te kunnen reageren.