Home

Nieuws 184 x bekeken 1 reactie

'Eurozone zit al in een recessie'

Washington - De eurozone bevindt zich momenteel in een economische recessie. Dat concludeerde de Institute of International Finance (IIF) woensdag.

,,De situatie in de eurozone is de afgelopen maand serieus verslechterd'', stelde de internationale bankenclub in een rapport. ,,De economie bevindt zich volgens ons nu in een recessie, die de overheidstekorten alleen maar groter zal maken en de bezittingen van banken verder zal verzwakken.''

Volgens het IIF krimpt de economie van de eurolanden zowel in dit kwartaal als in het volgende gemiddeld met 2 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Voor heel 2012 wordt een krimp van 1 procent voorspeld.

De problemen van de eurolanden raken ook de rest van de wereld, waarschuwde het instituut dat wereldwijd ruim 450 financiële instellingen vertegenwoordigt. ,,De zwakte in de eurozone zal via verschillende kanalen overslaan. Een van de meest directe en meest krachtige kanalen loopt via de bankensector.''

Het IIF uitte verder kritiek op de nieuwe noodsteun voor Griekenland, waarbij banken 50 procent afschrijven op hun Griekse staatsobligaties. ,,De schuldverlichting voor Griekenland heeft investeerders weggejaagd van andere perifere markten.''

Eén reactie

  • no-profile-image

    wietze

    We hebben een kleine opleving gehad, maar dit is nog steeds de eerste recessie. We wilden zo graag uit de recessie, zodat de beleggers weer grof geld konden verdienen. De werkelijkheid is toch dat, met name de bouwsector, er alleen maar banen worden geschrapt.

Of registreer je om te kunnen reageren.