Home

Nieuws 383 x bekeken

EP wil steun farmaceutische industrie in oplossing bijensterfte

Straatsburg – Het Europees Parlement (EP) wil onderzoek naar nieuwe medicijnen om bijensterfte te voorkomen. De farmaceutische industrie zou hiertoe moeten worden ondersteund.

Daarnaast wil het EP dat er speciale trainingsprogramma’s voor boeren worden opgezet, die inzicht moeten geven in het effect van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op bijenpopulaties. Het voorstel van de Hongaarse sociaal-democraat Csaba Sándor Tabajdi is met ruime meerderheid aangenomen.

De Nederlandse Europarlementarier Bas Eickhout (Groenlinks) is het niet eens met deze plannen. Hij diende een alternatieve resolutie in die pleit voor een verduurzaming van de landbouw. Eickhout vindt het onbegrijpelijk dat dezelfde industrie die volgens hem verantwoordelijk is voor de bijensterfte straks wordt gesteund bij het zoeken naar een oplossing. ”Structurele verduurzaming van de landbouw is noodzakelijk om de bij te redden”, aldus de EP’er.

Of registreer je om te kunnen reageren.