Home

Nieuws 321 x bekeken

Duitsland in landelijk onderzoek naar chronisch botulisme

Husum/Hannover – Er komt in Duitsland begin volgend jaar een landelijk onderzoek naar de oorzaak van de sterk om zich heen grijpende runderziekte chronische botulisme.

Dat rapporteert Animal Health Online op basis van informatie van landbouwminister Juliane Rumpf van Sleeswijk-Holstein. Veterinairen in deze deelstaat krijgen een leidende rol, daar het noorden van Duitsland de meeste gevallen van deze ziekte heeft.

De coördinatie van het onderzoek komt te berusten bij de Tierärztliche Hochschule (TH) in Hannover. De ziekte wordt botulisme genoemd op grond van de symptomen, hoewel niet is bewezen dat de bacterie clostridium verantwoordelijk is voor de kwaal.

Het landbouwministerie van Sleeswijk-Holstein ontkende afgelopen zomer nog dat er in de veehouderij in deze deestaat sprake was van een probleem. Over het aantal getroffen bedrijven bestaat hoe dan ook grote onduidelijkheid. Gekwalificeerde schattingen wezen begin vorige maand in de richting van enkele duizenden.

Of registreer je om te kunnen reageren.