Home

Nieuws 182 x bekeken

Dole grijpt in bij zwakke afzet op EU-markt

Westlake Village (VS) – Fruit- en salademaker Dole heeft opnieuw Europese activiteiten geherstructureerd na de zwakke prestaties in het afgelopen kwartaal.

Die volgen op al eerder uitgevoerde ingrepen door Dole op de Europese markt. Dat maakte Dole bekend bij zijn kwartaalresultaten.

In het derde kwartaal boekte Dole wereldwijd een winst na belasting van 14 miljoen euro tegen 74 miljoen euro in 2010. Zonder verkoop van bedrijfsonderdelen was er verlies geleden van 11 miljoen euro. De winst na belasting over de eerste drie kwartalen komt daarmee ook onder die van 2010. Over de eerste drie kwartalen bedraagt de nettowinst 205 miljoen euro tegen 221 miljoen euro in 2010. In het eerste halfjaar werd juist een beter resultaat geboekt.

De omzet van 4,2 miljard euro ligt nog wel boven het niveau van 2010 (3,9 miljard euro). Dole kocht recent bessenproducent SunnyRidge Farm en stootte activiteiten af buiten de kernactiviteiten, waaronder een plantage in Hawai en rijpingsactiviteiten in Spanje.

Of registreer je om te kunnen reageren.