Home

Nieuws 207 x bekeken

Denen doen praktijktests met nieuwe antibiotica

Kopenhagen - De Deense varkenshouderij zet vaart achter de ontwikkeling van nieuwe antibiotische stoffen voor de inzet tegen resistente bacteriën als MRSA.

Daarom gaat varkenshouderijsectie (VSP) van landbouwsectorfederatie LF samenwerken met het farmaceutische bedrijf BKG Vet Pharma in Kopenhagen.

Dit bedrijf heeft volgens VSP al nieuwe antibiotische stoffen ontdekt die het resistentieprobleem de baas kunnen. De doelstelling van de partners is om binnen drie tot vijf jaar een preparaat beschikbaar te hebben dat kan worden toegepast op varkens. Over een jaar kan echter al duidelijk zijn of de nieuwe stoffen werken en hoe groot de doses in dat geval moeten zijn.

”BKG Pharma heeft sinds 2004 onderzoek gedaan naar deze nieuwe vorm van antibiotica en ze in het laboratorium getest. De resultaten zijn positief en nu gaat het bedrijf de laatste fase in met tests op varkens”, verklaart VSP.

Of registreer je om te kunnen reageren.