Home

Nieuws 215 x bekeken

Defect aan machine oorzaak van dioxine-vervuiling

Düsseldorf - De oorzaak van het verhoogde dioxine-gehalte in bietenpulp van suikerconcern Pfeifer & Langen is opgespoord.

Het vermoeden dat de verontreiniging tijdens het productieproces door een defect aan de machines is ontstaan blijkt juist. Dat heeft het landbouwministerie van Noordrijn-Westfalen meegedeeld. Verantwoordelijk voor de dioxine was de zogenaamde gaswasser. Daarmee wordt gas gereinigd dat nodig is om de grondstof van schadelijke stoffen te ontdoen. De vervuilde pulp was in Duitsland in de veehouderij terechtgekomen, maar de dioxine-waardes waren zodanig gering dat volgens de autoriteiten geen gevaar voor de voedselketen is ontstaan.

Pfeifer & Langen stelt dat niet alleen het defect is verholpen, maar dat ook wijzigingen in het productieproces zijn aangebracht zodat het probleem zich niet kan herhalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.