Home

Nieuws 215 x bekeken

DBV: meer transparantie op markten landbouwgrondstoffen

Berlijn – Het Duitse Bauernverband (DBV) pleit voor meer transparantie op de wereldwijde markten voor landbouwgrondstoffen.

Ook meent het dat de Europese politiek actie moet ondernemen voor de oprichting van een clearingkantoor en een transactieregister voor handel buiten de beurzen om (OTC-handel). Dat standpunt heeft DBV vandaag naar buiten gebracht.

Ook vindt het DBV dat de EU ervoor moet zorgen dat er informatie wordt vergaard over de wereldwijde voorraden. ”Dat draagt ook aan verbeterde transparantie bij. Hetkan niet zo zijn dat bij de wereldwijde prijsvinding de data van het USDA in Washington praktisch een solopositie innemen,” aldus de bond, die met deze stellingname ook reageert op de discussie over de speculatieve handel in agrarische grondstoffen. ”Net als in de Verenigde Staten moeten de termijnbeurzen de dagelijks verhandelde posities naar omvang en herkomst volledig doorzichtig rapporteren,” zo luidt het DBV-recept tegen excessen in deze handel.

Of registreer je om te kunnen reageren.