Home

Nieuws 259 x bekeken

Cyclamen elegans toont bloem eerder dan blad

Lisse – Van Cyclamen is een flink aantal soorten en cultivars voor gebruik in de tuin en als kamerplant beschikbaar.

In de keuringszaal bij de CNB in Lisse toont Cees Breed deze week enkele soorten die zeer geschikt zijn voor de tuin. Daarbij moet in aanmerking worden genomen dat de knollen niet te diep mogen worden geplant omdat anders het gevaar bestaat dat ze gaan rotten. Breed showt onder andere de kleinbloemige, witte Cyclamen elegans. Oorspronkelijk afkomstig uit Turkije, maar uitstekend gedijend in de Nederlandse grond, mist deze goed doorlatend is.

De bloei in november is redelijk normaal, maar als zich vorst aandient moet het product worden afgedekt want de knollen zijn niet winterhard. Cyclamen elegans laat eerst de volle bloemenpracht zien en pas daarna komt het blad tevoorschijn. Bij veel andere Cyclamen soorten is dat anders. Zoals de ook door Breed getoonde Cyclamen pseudo ibericum met prachtige paarse bloemen en de witte Cycl. Cyprium die van eind september tot begin januari kan bloeien en forse bladeren heeft.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.