Home

Nieuws 240 x bekeken

Chinezen willen aandeel landbouw EU

Boekarest – Chinese partijen willen investeren in de Europese landbouw. Een zakendelegatie onder leiding van het comité van landbouw in de Chinese provincie Anhui bezocht daartoe vorige week Roemenië.

De partijen uit de provincie Anhui willen graag landbouwgrond kopen of leasen in Zuid-Roemenië, maar ook investeren in de verwerking van die producten. Dat tekenen diverse bronnen op uit de mond van de voorzitter van de Roemeens-Chinese Kamer van Koophandel Gabriel Ghelmegeanu.
De Chinese investeerders willen in de hele productieketen investeren van teelt, verwerking en verkoop, voor een belangrijk deel in de groente en fruit.

De provincie Anhui heeft ongeveer 56,7 miljoen inwoners en is één van China’s belangrijkste groente- en tarweteeltgebieden.

De Roemeense minister van landbouw, Valeriu Tabara, sprak afgelopen week met de vicepresident van de China National Agricultural Development Group Corporation, Liu Liangju over kansen op gebied van groente en fruit en ecologische landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.