Home

Nieuws 229 x bekeken

CZAV betaalt recordbedrag terug door goede prestaties deelnemingen

Wemeldinge – Leden van de CZAV krijgen dit jaar 2 miljoen euro nakorting op gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en veevoer.

Het betreft een nakorting over boekjaar 2010/2011. Het gaat volgens de Zeeuwse coöperatie om een recordbedrag al werden in 2008 en 2009 vergelijkbare bedragen terugbetaald.

Over het boekjaar 2009/2010 betaalde CZAV 1,85 miljoen euro terug. Adjunct-directeur Ko Francke zegt dat CZAV de marktaandelen en omzetten in het Zuidwesten van Nederland heeft weten te vergroten. Het sterke resultaat schrijft Francke mede toe aan goede resultaten van Agrimarkt, de Agrisneltank en een deelneming in aardappelhandelshuis Nedato.

In voorgaande jaren werd de teruggave gesplitst naar categorieën zoals fungiciden, herbiciden, veevoer of Kali-60-mest, maar het bedrijf communiceert de specifieke percentages voortaan alleen direct aan klanten.

Of registreer je om te kunnen reageren.