Home

Nieuws 308 x bekeken

Btw-tarief paarden in 2012 nog onzeker

Den Haag - Nederland moet van Brussel het btw-tarief op paarden verhogen naar 19 procent. Alleen voor slachtpaarden blijft het lage tarief van 6 procent gelden. De ingangsdatum van 1 januari 2012 is echter nog steeds onzeker.

Er is namelijk een nieuwe nota van wijziging ingediend. Met deze nota van wijziging wordt de datum van inwerkingtreding van deze wet bepaald op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip. De beoogde datum was 1 januari 2012, maar het zou nu dus kunnen dat de levering van hobbypaarden ook in 2012 nog belast is met 6 procent btw.

Deze wijziging houdt verband met de zorg dat de Nederlandse paardensector concurrentienadeel zou kunnen ondervinden ten opzichte van Duitsland en Frankrijk. Het kabinet zal de Europese Commissie benaderen met het verzoek de inwerkingtreding van deze wet gelijktijdig te kunnen laten plaatsvinden met het moment waarop Duitsland en Frankrijk hun wetgeving op dit gebied zullen aanpassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.