Home

Nieuws 214 x bekeken

Britten tegen vergroening GLB

Londen – Groot-Brittannië blijft tegen het plan van EU-commissaris Ciolos om het Europese landbouwbeleid meer te vergroenen.

”In een tijd waarin de wereld juist meer behoefte heeft aan voedsel is het onzinnig om 7 procent van de landbouwgrond buiten productie te stellen,” aldus minister Caroline Spelman van plattelandszaken. Spelman kwam met haar opmerkingen na een onderhoud met Ciolos. Dat werd aan Britse kant gevoerd door een grote delegatie met niet alleen de Britse minister en staatssecretaris maar ook de portefeuillehouders voor landbouw of platteland van de deelregeringen voor Wales, Schotland en Noord-Ierland. Die hele groep is het er over eens dat de vergroening zoals die wordt voorgesteld door Ciolos onaanvaardbaar is.

Ook zijn de Britten tegen de plannen voor verdere gewasrotatie, omdat dat volgens hen tot veel te veel bureaucratie gaat leiden. ”Het beste is om de boeren te helpen zo duurzaam mogelijk te werken met de huidige specifieke regelingen via de regionale fondsen van Pijler 2,” aldus Spelman.

Of registreer je om te kunnen reageren.