Home

Nieuws 287 x bekeken

Britten exporteren meer vlees

Londen – De Britse vleeshandel heeft in het jaar tot eind oktober 22 procent meer rood vlees naar het buitenland verhandeld.

Ons land nam in die periode 35 procent meer af terwijl de export naar Ierland met bijna 60 procent toenam en die naar Frankrijk groeide met een derde.

De totale exportwaarde kwam in deze periode uit op bijna 870 miljoen euro vergeleken bij een kleine 700 miljoen een jaar eerder. Volgens het schap voor de rundvee- en schapensector is dat te danken aan het feit dat Groot-Brittannië meer rood vlees produceert terwijl het aanbod in andere Europese landen juist afneemt. Naast een toename van de handel met de groot-afnemers in Europa konden de Britten ook meer vlees leveren aan onder meer Hong Kong, China, Ghana en Afghanistan.

Of registreer je om te kunnen reageren.