Home

Nieuws 200 x bekeken

Britse veehouderij gebruikt meer antibiotica

Londen – In Groot-Brittannië is vorig jaar in totaal 446 ton aan therapeutische diergeneeskundige antibiotica gebruikt, dat is 11 procent meer dan in 2009.

In dat laatste jaar was al sprake van een toename met bijna vijf procent, zo blijkt uit cijfers van het Veterinary Medicine Directorate VMD.

Met de recente toename is een eind gekomen aan een gestage daling van het antibiotica-verbruik in de jaren 2004 tot 2008. Het verbruikscijfer ligt nu ook weer op hetzelfde niveau als vijf jaar geleden. Volgens een woordvoerder van de VMD is de groei toe te schrijven aan een hogere productiviteit op de boerderijen en een toename bij een aantal veeziekten. Groot-Brittannië produceerde in de afgelopen jaren aanzienlijk meer voeding en melk dan daarvoor, waarvoor het totaalverbruik van de antibiotica volgens de woordvoerder ook bij een gelijkblijvend niveau per ton voeding toch omhoog is gegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.