Home

Nieuws 171 x bekeken

Bleker ziet ook steun voor zijn Natuurwet

Den Haag - Na alle kritiek op zijn natuurbeleid de afgelopen tijd haalt staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) ook steun uit alle opmerkingen op zijn plannen.

Vrijwel alle natuurorganisaties zijn gevallen over zijn voorstel voor een nieuwe Natuurwet, behalve het park De Hoge Veluwe. Bleker wees vrijdag bij het sluiten van een consultatieronde over zijn wetsvoorstel ook op een toets van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Daaruit zou volgens hem blijken dat zijn voorstel kansen biedt voor maatwerk.

Bleker erkent dat het planbureau kritisch is over een akkoord dat het Rijk in september met provincies heeft gesloten om naar hen grotendeels het natuurbeleid over te hevelen. Maar volgens hem ziet het PBL ook kansen en mogelijkheden voor maatwerk.

De CDA-bewindsman wil in zijn nieuwe Natuurwet "minder verboden en geboden'' en meer verantwoordelijkheid bij de lokale overheden leggen. "Ondernemers en burgers moeten de natuur beschermen. De regels worden eenvoudiger, de natuur blijft beschermd, maar met minder bureaucratie.''

Of registreer je om te kunnen reageren.