Home

Nieuws 262 x bekeken

Bleker vraagt paardensector plan voor I&R paarden

Lelystad - Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw heeft de paardensector gevraagd om voor 1 mei 2012 met een voorstel te komen om de Identificatie en Registratie van paarden op orde te krijgen.

Hij deed dit tijdens een bijeenkomst van het ministerie en het Centraal Veterinair Instituut over paardengezondheid. De Sectorraad Paarden presenteerde op deze dag de Agenda Infectieuze Ziekten. Met deze agenda willen de samenwerkingende partijen in de sectorraad zich inspannen voor preventie van nieuwe, risicovolle paardenziekten, zoals het dodelijke Afrikaanse Paardenpest, West Nile Virus en Equine Infectieuze Anemie.

De sectorraad pleit onder andere voor het invoeren van grenscontroles bij paardentransporten. Daarnaast staat vaccinatie tegen Afrikaanse Paardenpest en Westnijlvirus hoog op de prioriteitenlijst. In 2012 wordt een monitoringsprogramma gericht op Westnijlvirus en Equine Infectieuze Anemie opgestart in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.